asztrológia
Életmód

Az asztrológia jóval komplexebb, mint elsőre gondolnánk

Az asztrológia egy eléggé megosztó dolog. Van, aki feltétel nélkül hisz benne, és minden nap elolvassa azt a pár mondatot, amit a magazinokban vagy a közösségi médiában írnak. Mások pedig csupán csak humbugnak tartják.

Pedig igazán hosszú múltra tekint vissza. Az eddigi történelmünk során szinte minden nagyobb kultúra (az ókori görögök, az ó-indiai szanszkrit magaskultúrák stb.) foglalkozott már azzal, hogy a csillagok milyen hatással lehetnek az életünk eseményeire.

A terület úttörői rájöttek, hogy egy személyiség komplexebb egy sztereotip leírásnál

A születésünk pillanatában minden bolygó egy bizonyos jegyben áll, amelynek köszönhetően az életünk adott területén (amelyet az adott bolygó jelképez) meghatározó súllyal jelenik meg.

Hiába tehát a Nap a lényünk leglényegibb része, és szimbolizálja az “alaprezgésünket”, ha a születésünkkor más meghatározó bolygók, például a kommunikációt szimbolizáló Merkúr, a Bak vagy a Kos jegyben állt, akkor ránk inkább lesz jellemző az első blikkre faragatlannak tűnő viselkedés, mint az a kedvesség, amelyet a Rák jegyhez társítanak.

De ugyanez igaz a szerelmet, a pénzt és az emberi kapcsolatainkat szimbolizáló Vénuszra, az erőt, a küldetést jelképező Marsra illetve a belső érzelmi világunkat tükröző Holdra is.

A fényszögek is fontosak

Az asztrológiaképlet megrajzolását tovább bonyolítja, hogy a fentebb felsorolt bolygók egymáshoz képest is különböző pozícióban vannak. Ezt nevezzük fényszögeknek, amelyek szintén nagyon sok mindent befolyásolnak.

Amennyiben szeretnénk komolyabban is elmélyülni a témában, akkor az interneten rengeteg olyan cikket találhatunk, amelyben az asztrológia érthetően van elmagyarázva. A mai írásunkban ugyanis ennek a témakörnek csak a felszínét kapargattuk.

Abban az esetben pedig, ha elkészíttetnénk egy személyes horoszkopót, akkor érdemes megkeresni egy asztrológust, aki valóban sokrétűen fogja elemezni, hogyan hatott illetve hat ránk jelenleg is az univerzum, és megmutatja, hogy mire is számíthatunk a közeljövőben.

Ezt megtehetjük személyesen vagy online is. Ha az utóbbit választjuk, arra mindenképpen figyeljünk oda, hogy azok a weboldalak a leghitelesebbek, amelyek minél „fapadosabbak”, és inkább szövegre helyezik a hangsúlyt!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük