babzsák meetingen
Divat,  Életmód

A babzsákfotelek segíthetnek a lelki egyensúly megteremtésében

A legtöbb ember élete egész napos rohanásból áll. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a testi és lelki egészségünk a legnagyobb kincs, amire vigyáznunk kell. Kutatások szerint egyre többen ismerik meg már a harmincas éveikben a kiégéssel kapcsolatos nehézségeket és csak ezt követően indulnak el a tudatos stresszoldás útján, így enyhítve a vállukra nehezedő nyomást.

A munkahelyi kihívások, a családdal, háztartással kapcsolatos feladatok kimeríthetik még azokat is, akik egyébként valamilyen hasznos hobbival, aktív pihenéssel töltik a szabadidejüket. Akár introvertált, akár extrovertált személyiségek vagyunk, a mentális feltöltődéshez időt és teret kell biztosítanunk saját magunk számára. 

A babzsákfotelek nagyszerű elemei a relaxációs saroknak

Sajnos nincs mindig lehetőségünk a tengerparton napozni, az időjárás is közbeszólhat, amikor egy kellemes sétára vagy kirándulásra indulnánk a környéken. Szerencsére nem muszáj kimozdulni otthonról, ha a lelki egyensúlyunk megteremtése a cél. A négy fal között is kialakíthatunk egy ideális helyet, ahová nem érnek el a problémák és ahol csak magunkra figyelünk.

A babzsákfotelek amellett, hogy kényelmesek, változatos méretben kaphatók. Vidám színeikkel és jellegzetes formájukkal gyorsan mosolyt csalnak az arcokra. Kortól és nemtől függetlenül bárki számára kialakítható a segítségükkel egy olyan sarok a lakáson belül, ahol relaxálni lehet. Zenét hallgathatunk benne, hangulatos helyet teremt olvasáshoz, családi és baráti beszélgetésekhez. Kényelmesen és melegen körbeölel, miközben megtámasztja a hátat. 

Felmérések szerint napi 15 perc teljes nyugalom elegendő lehet arra, hogy képesek legyünk könnyebben megküzdeni a stresszel. Ehhez azonban szükség van arra, hogy tudatosan kialakítsunk egy csendes helyet, ahová nem visszük magunkkal még a mobiltelefont sem. 

Ez a passzív énidő először furcsán fog hatni, az agyunk ugyanis folyamatosan figyelmeztet minket a teendőinkre. Ám néhány perc után az elme képes elcsendesedni. Pár nap múltán pedig azon kapjunk magunkat, hogy alig várjuk az estét, amikor ismét önmagunkkal lehetünk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük