Tech

A SEO tanácsadás során minden kérdésünkre választ kaphatunk

Mindenki, aki egy weboldalt üzemeltet vagy weboldallal foglalkozik szeretné, ha kereső közönség nagyrésze őt találná meg a legkönnyebben. Gondoljunk csak bele, ez olyan, mintha mi egy bolt lennénk és mindenkinek a lakhelyéhez mi lennénk a legközelebb, nyilván mindenki nálunk vásárolna.

Pontosan ilyen a weboldalak rangsorolása is. Az első néhány keresési találatot megnézzük, de a második vagy akár harmadik oldalon lévőket szinte soha. Ugyanúgy, ahogy a legközelebb lévő boltnál sem szívesen megyünk messzebb vásárolni. De mit tehetünk annak érdekében, hogy az első oldalon szerepelhessünk és mi legyünk legközelebb a vásárlókhoz?

Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás egy kifejezés arra, hogy az internetezők könnyebben rábukkanhassanak a weboldalunkra. Minél jobban van optimalizálva oldalunk, annál könnyebben találnak ránk. A legfontosabb, amit tehetünk, hogy az oldalra feltöltendő szöveget a feltöltés előtt ráncba szedjük.

A SEO tanácsadás során keressük meg, hogy az adott tartalomnak mi a központi témája és találjunk hozzá kb. 4-5 kulcsszót. Ezután a tartalmat alakítsuk úgy, hogy ez a kulcsszó a lehető legtöbbször szerepeljen benne, lehetőleg szóismétlés nélkül. Az is hasznos lehet, ha a kifejezések különböző kontextusban szerepelnek, így még átfogóbb lehet az írás. Törekedjünk arra, hogy érdekes tartalmat nyújtsunk a fogyasztók számára, így nagyobb eséllyel térnek majd vissza és nagyobb eséllyel osztják meg ismerőseikkel is.

Rendkívül fontos, hogy kerüljük a hibákat. A feltöltés előtt többször is olvassuk el a szöveget, hogy semmi féle nyelvtani hiba ne szerepeljen benne. Igyekezzünk kijavítani a lehetséges mellé gépeléseket és a logikai ellentmondásokat. A tartalom legyen közérthető és egyszerű. Kerüljük a szakzsargont és az érthetetlen szakmai megfogalmazásokat.

Oldalunk legyen kellemes megjelenésű, könnyedén átlátható és felhasználóbarát. A zsúfolt, átláthatatlan, reklámokkal teletömött oldalakat nem sokan kedvelik. Ezt a SEO tanácsadó úgyis elmondja, de ha tehetjük és oldalunk témája engedi, töltsünk fel képeket és videókat, hogy a látogatók tudjanak mit nézegetni és addig is időzzenek weboldalunkon.

Ha ezeket a trükköket bevetjük, garantált előrelépést fogunk tapasztalni, az sem kizárt, hogy az első oldalra fogunk kerülni. A lényeg, hogy ezeket tartsuk be és legyünk türelemmel. Az első változásokat egy-két héten belül tapasztalni fogjuk, ám az igazi előrelépés egy-két hónapig is eltarthat.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük