Életmód

A világ legizgalmasabb városai

Megannyi szép város van a világban, ám ezek közül is kiemelkedik néhány. Ha egy izgalmas városba akarsz utazni, a felsoroltakban nem fogsz csalódni!

New York

Mi mással is kezdődhet a lista, mint a Nagy Almával, amelyet a világ fővárosának is neveznek. A hatalmas kiterjedésű városban minden megtalálható, amire az ember turistaként vágyik.

New York szíve Manhattan, ahonnan igazából nem is kell kilépni: Times Square, Empire State Building, a World Trade Center körüli tér az emlékekkel, Wall Street a bikaszoborral – csak néhány a világ leghíresebb helyszíneiből.

Na, meg persze a világ egyik legnagyobb városi parkja, a Central Park sem maradhat ki, ahol egy délutánt is el lehet tölteni.

Dubaj

A sivatagban épült luxusvárost lehet szeretni vagy nem szeretni, de egy tény: hihetetlenül izgalmas város. Rengeteg látnivalót és élményt ad Dubaj.

Itt található a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa. A 124. emeleten lévő kilátó alkonyat után mutatja meg a város legszebb panorámáját. Az épület mellett pedig kihagyhatatlan a zenés szökőkút. Ilyen nagy vízfelületű műsort ezen kívül csak Las Vegasban láthatsz.

De elmehetsz síelni egy plázába, élvezni a világ egyik legnagyobb vidámparkjában a sok játékot vagy az ikonikus Burj al-Arab melletti hatalmas víziparkot.

Buenos Aires

Az argentin fővárost nem véletlenül nevezik Dél-Amerika Párizsának, utalva a divatra. Nemcsak a főutca, a Calle Florida mutatja ezt, hanem a város egyéb részein is rácsodálkozhatunk erre.

Tudtad, hogy Buenos Aires egyik legismertebb látnivalója egy temető? A Recoleta temetőben sok híresség nyugszik, sok csodás mauzóleumot láthat az ide ellátogató turista.

A La Boca negyed központi eleme a futball és a tangó. A sok színes házak között rengeteg üzlet, bár bújik meg. Na, meg persze mindenhol Maradona örökségével találkozhatunk.

Kuala Lumpur

Ha Ázsiáról van szó, számomra az egyik kedvenc a maláj főváros. Egy olyan városról van szó, ahol keveredik a modernizmus a hagyományos ázsiai kultúrával.

Kuala Lumpur legismertebb látnivalója a Petronas-ikertorony, amely építésekor még a világ legmagasabb épülete is volt. Ám nemcsak emiatt érdemes ideutazni.

Az autentikus Ázsiát is megtalálhatjuk a városban. A piacok, az ázsiai ételek, a vallás mind ezt az érzést adják vissza. Utóbbit a Batu Caves helyen élhetjük át leginkább, ahol egy hatalmas, 43 méter magas aranyszobor is látható.

Tokió

Maradjunk is Ázsiában, ahol a japán fővárosban egy igazán érdekes kultúrával ismerkedhetünk meg.

A világ egyik legnagyobb városa szinte minden szegmensben vezető, így Tokió vetekszik New York-kal is. Aki ide látogat, azt tuti el fogja bűvölni a város nyüzsgése, a felhőkarcolók és a kultúra.

És ha már a kultúrát említettük, nem mehetünk el szó nélkül a rengeteg múzeum és szentély mellett. Ha Tokióban járunk, ne felejtsünk el bemenni a Tokió Nemzeti Múzeumba és a Szenszódzsi templomba. Utóbbi közel 1500 éves épület!

London

Európa sem maradhat ki a felsorolásból, a brit főváros az egyik legjelentősebb város minden értelemben.

Londonban szinte mindenki talál magának kedvére való látnivalót, programot. Akik a múltat szeretik, azoknak ott a Buckingham-palota, a Tower of London vagy a London Dungeon (várbörtön). Aki a múzeumokat szereti, azoknak kötelező a British Museum és a Természettudományi Múzeum.

És nem utolsósorban sok Harry Potter rajongó is van. Nekik a 9 és 3/4 vágány, valamint a várostól nem messze lévő Warner Brothers Studio nyújt izgalmas programot.

De aki csak el akar merülni Londonban, üljön fel egy buszra és élvezze a látványt a bal oldali közlekedés közben.

Forrás: https://utazaskatalogus.hu

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük