Életmód

Freemail belépés

Egy Gmail-t megelőző nagyszabású e-mailrendszer, amely napjainkig is aktív felhasználói körrel rendelkezik. 1997-ban alapította a Soros Alapítvány C3 Kulturális és Kommunikációs Központja. Így jött létre a magyar származású, ingyenes weboldalt, amely már az első években nagy népszerűségre tett szert.

Az oldal bárhonnan elérhető internetes hozzáféréssel, betárcsázva vagy levelezőprogrammal; felhasználóbarát, könnyű rajta eligazodni – ehhez a letisztult stílus is nagyban hozzájárul. Ez a cikk a Freemail belépés és a Freemail regisztráció folyamatát tekinti át.

Freemail regisztráció vagy belépés?

A nyitóoldalon két opcióból választhatunk: belépünk avagy regisztrálunk. Ha a Freemail regisztráció lehetőségre kattintunk, akkor a rendszer egy sok rubrikával felszerelt oldalra dob minket. Itt megadhatjuk nevünket, postafiók azonosítónkat (amelyet majd e-mail címnek szeretnénk), illetve jelszavunkat is. Ezután további mezők következnek, ahol biztonsági beállításokat tehetünk meg leveleink, fájlaink védelemének érdekében.

A következő oldal az adatokról gyűjt információt, így először a születési dátumunkra kérdez rá (ha a 14. életévünket még nem töltöttük be, akkor nem enged tovább), majd az irányítószámunkra, a nemünkre, a legmagasabb iskolai végzettségünkre, a foglalkozásunkra, végül pedig, hogy milyen területen dolgozunk. Az ez után jövő hasábon az érdeklődési körünket méri fel a rendszer, különböző témakörökben.

Erről tovább lépve az Általános Szerződési Feltételekről olvashatunk, illetve ezeket kell elfogadnunk. A procedúra közben lépegethetünk oda-vissza az kérdések között, esetleg megváltoztathatjuk, ha valamit máshogy szeretnénk a későbbiekben. Az utolsó lépés pedig a „regisztrálok” gombra kattintva zárja le a Freemail regisztráció menetét.

Freemail belépés

Mindezek után pedig sikeresen végrehajthatjuk a Freemail belépés folyamatát, a kezdő oldalon való – már előzőleg megadott – felhasználónevünk és jelszavunk megadásával. A megjelenő kék-fehér weboldalon fogadhatjuk e-mail-jeinket, illetve értesülhetünk a friss hírekről is. 10 GB-os tárhelyet kínál az e-mailrendszer bérmentve, viszont a csatolt fájlok mérete limitált, maximum 10 MB, óriáslevélben 1 GB a megengedett.

Mindenkinek bátran ajánljuk a Freemail regisztrációt, hisz ez csupán 3 percet vesz igénybe, illetve egy egyszerűsített verzió is létezik a freemail levelezőrendszerből, vakok és gyengén látók számára.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük