Divat,  Életmód

Otthoni dekorációk

Nem is gondolnád, mennyi mindent árul el rólunk az otthonunk, vagy akár az irodánk. A bútorok, a kiegészítők, és azok elhelyezése, a dekorációk – vagy éppenséggel azok hiánya –, és az egész helyiség hangulata mind a személyiségünket tükrözik. Számtalan kutatás kimutatta már, hogy ha egyéni ízlésünknek és igényeinknek megfelelően alakítjuk a környezetünket, az élet minden területén jobban teljesítünk, kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lehetünk. Éppen ezért érdemes figyelmet szentelni minden részletekre!

Biztosan te is voltál már olyan helyzetben, hogy meguntad a régi bútoraidat, és egy kis változásra vágytál az otthonodban, vagy túl sivárnak érezted az irodádat, és fel szeretted volna dobni valamivel, de nem tudtad hogyan kezdj bele. Nincs szükség teljeskörű átalakításra és az irodádban sem kell kényelmetlenül érezned meg, hiszen elég csupán néhány apró kiegészítő, hogy új színt vigyél a mindennapokba vagy otthonosan érezd magad a munkahelyeden.

A dekorációk sokfélék lehetnek és sokféleképpen használhatók:

  • Álló dekorációk: Adott egy üres sarok vagy egy kihasználatlan terület, de nem fér oda semmilyen bútor? Szerezz be egy nagyobb szobrot, egy különleges padlóvázát, vagy egy virágállványt, és az eddig üresen tátongó rész a helyiség egyik kiemelkedő pontja lesz.
  • Fali díszek: Legyen szó fémből, fámból, üvegből vagy szövetből készült fali dekorációról, a hatalmas választéknak köszönhetően biztosan megtalálod a saját ízlésedhez leginkább passzolót.
  • Óra: Ha nem csak az esztétikai megjelenés, hanem a funkció is fontos szempont, egy díszes asztali vagy falióra tökéletes választás lehet számodra.
  • Asztali díszek: Mindegy, hogy a nappaliba, az előszobába, a konyhába vagy a fürdőszobába keresel díszt, egy exkluzív dekorációs tányérral, vázával vagy tállal nem tudsz mellé nyúlni.
  • Dísznövények: Növényeket nem csak a levegő tisztasága miatt érdemes elhelyezni a lakásban, vagy az irodádban, hanem mert az emberi szervezetre is számtalan pozitív hatást gyakorolnak. Már a puszta látványuk is javítja a hangulatunkat, és oldja a feszültséget, éppen ezért mindenképpen érdemes egy-egy növényt – akár élőt, akár műnövényt – becsempészni a helyiségbe.

Fontos, hogy mielőtt választanál mindenképpen gondold át, hogy az adott helyiséghez milyen stílusú, színű, formájú és anyagú dekoráció illeszkedik leginkább, és a már meglévő, vagy megvásárolni kívánt díszek összhangban állnak-e egymással.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük