Életmód

Top tippek az egészséges testsúly fenntartásához a kutyája számára

Az elhízás gyakori problémává vált a kutyák körében, és az emberekhez hasonlóan nekik is szükségük van a megfelelő mennyiségű testmozgásra és kiegyensúlyozott étrendre ahhoz, hogy egészségesek és fittek maradjanak.

Fontos, hogy kutyája egészséges testsúlyt tartson, mert ez nagy hatással lesz az életminőségre. A testsúly kezelése a mobilitás és az ízületi merevség megelőzése szempontjából is jót tesz.

Fontos tudni, hogy gazdaként hogyan néz ki egy egészséges kutya. Éreznie kell a bordáikat, még akkor is, ha nem látja őket. Van néhány gyakori jel, amire figyelnie kell, ha kutyája túlsúlyos; képtelen ápolni magát, légzési nehézségek, nehézségek a közlekedésben, gyakori székrekedés.

Trükkös lehet megtalálni az egyensúlyt a mozgás és a megfelelő étrend között kedvence számára. Az alábbiakban bemutatunk néhány pozitív változtatást, amellyel segíthet kutyája egészségének megőrzésében:

Diéta

Kétféleképpen csökkentheti kalóriabevitelét és irányíthatja étrendjét. Az első az, hogy kevesebb ételt adunk nekik, a második pedig az, hogy alacsony szénhidráttartalmú, alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú ételekkel etetjük őket. Ha nem vagy biztos benne, akkor fontold meg, hogy konzultálj az állatorvosoddal, mert ő az egészségi igényeit és az életkorát figyelembe véve tanácsot fog adni a kutyádnak megfelelő étrenddel kapcsolatban.

Az eledel mérése

Annak érdekében, hogy kutyái ne legyenek túltáplálva, a nap meghatározott időpontjaiban mérje ki az eledelt. Ez segít ellenőrizni az általuk elfogyasztott kalóriamennyiséget. Ne hagyjon ki nekik ételt egész nap, adjon nekik kis adagokat meghatározott időpontokban. Ez segít megakadályozni, hogy a kutya túl gyorsan egyen, ami segíti az emésztést.

A jutalomfalatok korlátozása

Lehet, hogy kísértésbe esik, hogy adjon egy-egy aprócska jutalomfalatot kutyájának annak ellenére, hogy elérte a napi kalóriamennyiséget, de ez nem biztos, hogy jó ötlet. Azt is meg kell akadályoznia, hogy a család többi tagja a vacsoratányérról csempésszen a kutyának jutó jutalomfalatokat és ételeket.

Rendszeres testmozgás

Fontos, hogy kutyája aktív maradjon. A testmozgás jót tesz az izomtónusuknak, fokozza az anyagcserét, és csökkenti az unalmat. Az állatorvos fog tanácsot adni a kutyája számára megfelelő mennyiségű testmozgással kapcsolatban, de ez elsősorban a kutyafajtától, az életkortól és az egészségügyi igényektől függ. Ha lehetséges, a sétáltatáson kívül próbáljon meg több gyakorlatot is beiktatni a rutinjukba. Töltsön időt játékokkal, például apportírozással, a legjobb kutyafrizbivel, amit megengedhet magának. Ez segíteni fog nekik abban, hogy szórakozás közben leadják a felesleges kilókat.

Rendszeres állatorvosi látogatások

A rendszeres állatorvosi látogatások fontosak, ha azt szeretné, hogy kutyája egészséges testsúlyt tartson. Ez lehetőséget ad arra, hogy figyelemmel kísérje a fejlődésüket. Az állatorvos tanácsot fog adni, hogy mennyi súlyt kell leadnia a kutyájának. Konzultáljon velük, mielőtt új edzésprogramot vagy diétát kezd kutyája számára. Így megismerheti kutyája általános egészségi állapotát.

Több háziállat otthona

Ha több kutyája vagy különböző háziállatai vannak, győződjön meg róla, hogy külön eteti őket, hogy ne egyenek olyan ételt, amelyet nem nekik szántak.

Az emberi táplálék elérhetetlen helyen hagyása

Kutyája nem ehet olyan ételt, amelyet nem neki szántak, például emberi ételt. Az ilyen ételek kalóriadúsabbak lehetnek a kutya számára, de érzékeny emésztést eredményezhetnek. Tegye a kutyájának nem szánt ételeket a kutya elérhetőségein kívülre.

Soha ne éheztesse vagy tartson gyorssegélydiétát a kutyájának

A testmozgás fokozása és a táplálékbevitel csökkentése elegendő ahhoz, hogy segítsen a kutyának a súlycsökkentésben. Nem szabad a kutyát kényszerdiétára fogni vagy éheztetni, mert ez azt jelentheti, hogy nem kapja meg az egészségének megőrzéséhez szükséges alapvető tápanyagokat.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük