A vitaminokat a legjobb természetesen – étellel – bevenni. Az étrend megváltoztatása erősítheti és erősítheti az ember immunitását. Nem véletlen, hogy vannak speciális étrendek a cukorbetegek, magas vérnyomás, bizonyos immunhiányos betegségek, például HIV/AIDS és mások számára.
Tehát bizonyos élelmiszerek fogyasztása nagy hasznot hozhat a szervezet számára. Az immunitás erősítéséhez fontos, hogy a megfelelő ételeket megfelelő mennyiségben fogyasszuk.
1. Citrusfélék
A citrusfélék hatalmas mennyiségű C-vitamint tartalmaznak, amely közvetve segít az influenzában és a megfázásban , erősítve az immunrendszert. Részt vesz a sejt redox folyamataiban, erősíti az erek falát és segít semlegesíteni a szervezetben lévő mérgező anyagokat
2. Brokkoli
A brokkoli vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag zöldség. A-, C- és E-vitamint, valamint számos antioxidánst tartalmaznak. A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség.
Ahhoz, hogy minden tápanyagot kinyerhessünk belőlük, szükséges rövid ideig forralni, vagy nyersen fogyasztani.
3. Gyömbér (Zingiber officinale)
Ez egy gyökérgumó, amely influenza és megfázás esetén gyulladáscsökkentő hatásáról ismert , különösen akkor, ha valakinek torokfájása van és/vagy gyulladásos betegségei vannak. Csökkenti a hányingert is.
A gyömbér gingerolt tartalmaz, amely segít csökkenteni a krónikus fájdalmat . Számos antioxidánst tartalmaz , amelyek rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő és immunerősítő elemek.
4. Gránátalma
A gránátalma magjai élénkvörös színűek, polifenolokból nyerik, amelyek erős antioxidánsok. Az antioxidánsok segítenek eltávolítani a szabad gyököket, amelyek sejtkárosodást okozhatnak.
A gránátalmában található vegyületek aktív antibakteriális hatást fejtenek ki. Gátolják a baktériumok szaporodását a szájüregben, és jótékony hatást fejtenek ki a parodontitis, a plakk és a fogínygyulladás megelőzésében.
5. Zöld tea
A zöld tea természetes antioxidánsokat tartalmaz , gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek jótékony hatással vannak a korai öregedés megelőzésére.
Az antioxidánsok védenek a sejtkárosodástól, amely krónikus betegségeket okozhat.
6. Mandula
A mandula olyan dió, amelyet köztudottan a megfázás elleni küzdelemben fogyasztanak . Kis méretűek, sok hasznos vitamint, ásványi anyagot és egészséges zsírokat tartalmaznak.
A mandula előnyei között szerepelnek:
- alacsonyabb vérnyomás;
- egyensúlyba hozza a vércukorszintet;
- szabályozza a koleszterinszintet;
- jótékony hatással van a székrekedésre, a légúti rendellenességekre és a vérszegénységre;
- az E-vitamin forrása, amely hatékony antioxidáns, amely csökkenti a szívbetegségek kockázatát, és ez magnéziummal kombinálva segít megelőzni a szívinfarktust,
- gazdagok antioxidánsokban, amelyek szabályozzák a szabad gyököket, és megakadályozzák a fertőzéseket,
- gyulladáscsökkentő hatása van,
- a bennük található vitaminok, ásványi anyagok és foszfor a csontok fejlődéséhez és erősítéséhez kapcsolódnak.
- riboflavint és L-karnitint tartalmaznak, amelyek az agy fejlődéséhez és aktivitásához kapcsolódnak.