Tech

Az ipari konyhák nélkül valóban megállna az élet

Azokat az helyeket, ahol nagy mennyiségben sütnek és főznek ételeket a vendégek számára, ipari konyhának hívja a szakma. Ha benéznénk egy ilyen helyre, akkor egy jól szervezett, nyüzsgő méhkast látnánk, a szakácsok, pincérek, mosogatók, előkészítők és másféle szakemberek mind azért dolgoznak, hogy mi jól tudjunk lakni.

Természetesen egy nagykonyha irányítása is külön szakértelmet és tapasztalatot igényel, hiszen csupán a következő hetek menüjének összeállítása, az a la carte étlap megírása is azt feltételezi, hogy az elkészítőjük már látott ilyen helyet.

Miben más egy ipari konyha?

Ha egy ipari konyha felszereléseit és gépeit nézzük, akkor könnyedén meg tudjuk válaszolni a címben feltett kérdést. Egy nagykonyha telis-tele van hatalmas eszközökkel, berendezésekkel, edényekkel, hiszen amikor sok szájra főznek vagy sütnek, azt a hagyományos eszközök már nem tudják kiszolgálni.

Az ipari konyha abban is más, mint az otthonunk konyhája, hogy minden előre meg van szervezve, le van fixálva. A szükséges alapanyagokat már jóval előre megrendelik, az ételeket órákkal korábban felteszik főni, és természetesen ezekhez valakiknek még korábban fel is kell dolgozniuk a zöldségeket, gyümölcsöket és húsokat.

A nagykonyhákon mindig közbejöhetnek váratlan hibák és tenni valók, ilyenkor le kell kezelni ezeket a megoldandó feladatokat, miközben a vendégek a lehető legkevesebbet érezhetik csak meg a fennakadásból. Egy jó konyhafőkön ebben is élen jár, hiszen nem csak a személyi feltételeket kell biztosítania, hanem az ipari konyha minden mozzanatát át kell látnia.

Eközben pedig számos olyan webshop létezik az interneten, mely kifejezetten az ipari konyhákra szakosodott. Ezekben be lehet szerezni a szükséges eszközöket és gépeket. A kínálat lefedi a leggyakrabban használt területeket, és olyan gépeket vonultat fel, melyek kifejezetten az nagyobb volumen kiszolgálásához szükségesek. Az ilyen webshopokban szakértő ügyfélszolgálat is elérhető, mely készséggel ajánl nagykonyhai gépeket, és ha kell, a fogalmak tisztázásában is segíteni tud.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük