vpn
Tech

Mi az a VPN szerver?

A  VPN-kiszolgáló egy olyan  távoli kiszolgáló, amely biztonságos és titkosított közvetítőként működik az eszköz és az internet között.

A VPN (virtuális magánhálózat) egy olyan hálózati technológia, amely biztonságot és adatvédelmet biztosít. A VPN-ek személyes adatainak, például hitelkártya- vagy társadalombiztosítási számainak védelmére használhatók a rosszindulatú számítógépes hackerekkel szemben.

Anonimitást is biztosíthatnak azáltal, hogy elrejtik az Ön IP-címét, és titkosítanak minden adatot az eszköz és az internetkapcsolati pont között.

A VPN-kiszolgáló számítógépek hálózata, amelyek virtuális magánhálózaton keresztül kapcsolódnak egymáshoz.

Ez a kapcsolattípus biztonságos adatátvitelt tesz lehetővé a VPN-kiszolgálón lévő egyik számítógépről ugyanazon a hálózaton lévő másik számítógépre, miközben védve van a külső hozzáféréstől. A VPN jó kapcsolatokat kínál a VPN-szolgáltatók és a VPN-kliensek között.

Ezek a VPN-ek az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak, mivel egyre többen keresik személyes adataik online védelmének módját, és sokan a VPN-szolgáltatást választják a hagyományos internetszolgáltató helyett.

Mit csinál egy VPN szerver?

A VPN-szolgáltatás lehetővé teszi, hogy biztonságosan csatlakozzon egy másik hálózathoz az interneten keresztül, mintha azon a másik hálózaton lenne.

Ezt leggyakrabban adatvédelmi és biztonsági célokra használják: a számítógépe és a távoli hálózat között küldött adatok titkosítása (például WIFI az irodában vagy kávézóban), valamint a harmadik fél (beleértve az internetszolgáltatót is) felügyelete elleni védelem.

A VPN-eket gyakran használják nagy fájlok küldéséhez vagy videók streameléséhez is.

Ha az internetszolgáltató blokkolja a P2P fájlmegosztó protokollokat, például a BitTorrentet, csökkenthetik az internetkapcsolatot és a sebességet, amikor VPN-en keresztül próbál hozzájuk férni, de vannak megoldások erre a problémára.

A legjobb az egészben, hogy ha a hivatkozott webhely valamilyen okból le van tiltva, mindig van lehetőség elrejteni egy névtelen webproxyban.

A VPN-protokollok arra is használhatók, hogy megkerüljék azokat a tűzfalakat, amelyek csak bizonyos típusú internetes forgalmat engedélyeznek (általában úgy, hogy az összes forgalmat az elfogadottnak tűnő használatba vonják össze).

Sok VPN-szolgáltató biztonságos kapcsolatot kínál a VPN-felhasználóknak hatékony használattal és lehetőségekkel.

Miért van szükségünk VPN szerverre?

A virtuális magánhálózati (VPN) szerver olyan eszköz, amely távoli szervereken keresztül kezeli a hálózati forgalmat.

Alapvetően bejelentkezéssel csatlakozik a VPN-kiszolgálóhoz, és lényegében az összes forgalom proxyjává válik.

Ezt úgy teheti meg, hogy a normál átjáró helyett a VPN-kiszolgálón keresztül internet-hozzáféréssel rendelkező VPN-alkalmazást nyit meg telefonján vagy számítógépén.

Hogyan csatlakozhatok VPN szerverhez?

Két dologra lesz szüksége: annak a szervernek az IP-címére, amelyhez csatlakozni fog (van egy nagyszerű forrás, amely felsorolja a legtöbb VPN-kiszolgálót az IP-címekkel és szervernevekkel együtt), valamint a VPN-fiók bejelentkezési adataira.

Ha e-mail címmel regisztrált, akkor valószínűleg a következő formában lesz: ” [email protected] „.

Ha nem biztos benne, javasoljuk, hogy mielőtt fizetne egy VPN-fiókért, tesztelje az ingyenes próbaverziót , hogy megtudja, hogyan működik a csatlakozási folyamat. Az olyan fogyasztói VPN-ek, mint az ExpressVPN, a NordVPN, a Surfshark, az AtlasVPN és  a Private Internet Access  népszerűek a Netflix, az Amazon Video és más streaming szolgáltatások eléréséhez.

Miután az összes információt beállította, lépjen az eszköz csatlakozási beállításaihoz, és keresse meg a „VPN” kifejezést. A hivatkozások listájában koppintson a jobb felső sarokban található „hozzáadás” elemre, és válassza az „importálás innen” lehetőséget.

Innen kiválaszthatja a VPN-kliens típusát (például PPTP), majd ebbe a mezőbe írja be az IP-címet vagy a szerver nevét. Végül adja meg a fiók összes bejelentkezési adatait.

Most már csatlakoznia kell egy VPN-hez! Ha még mindig nem biztos benne, hogyan működik ez, kérjük, forduljon VPN-szolgáltatójához ügyfélszolgálatért/támogatásért.

A VPN szerver előnyei

A VPN-szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy VPN-kapcsolatokat létesítsenek, és távolról hozzáférjenek korlátozott vagy privát hálózati erőforrásokhoz. Ezenkívül jobb védelmet és adatvédelmet biztosít a proxyszolgáltatástól, és jó

VPN-szolgáltatásokat kínál, mivel a forgalom titkosítva van a felhasználó és a célállomás között.

A VPN-kiszolgáló magasabb biztonságot és adatvédelmet biztosít a VPN-titkosításnak köszönhetően. Minden forgalom titkosított, ami megvédi az adatokat a hackerektől és a hálózati lövöldözősektől. A felhasználó internetszolgáltatója nem láthatja például a webes előzményeket.

A VPN-ek blokkolt webhelyek vagy régióspecifikus szolgáltatások, például a Netflix és a Hulu eléréséhez is használhatók. Ennek az az oka, hogy egy VPN-kiszolgáló olyan országokban található, ahol ezek a webhelyek vagy szolgáltatások elérhetők, és úgy tűnik, hogy az elérhető tartalmat a szerver helye biztosítja.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük