Életmód

Mire jó egy kerti szivattyú és mit tud a Pedrollo EASYPRESS 2.2

A szivattyú egy olyan berendezés, amely segít elszállítani a folyadékot egyik helyről a másikra. Az egyik legkorábbi változata az öntözésre használt Arkhimédészi csavar volt. Ez a szerkezet az alacsonyan elterülő vizet egy óriási csavar segítségével vitte fel a magasabban húzódó termőföldek felé. A szivattyú tehát képes olyan területeket is ellátni vízzel, ahol az nem áll elegendő mennyiségben rendelkezésre. Az Arkhimédészi csavart modern kivitelben még ma is alkalmazzák, többek között Hollandiában találkozhatunk ezzel a megoldással.

A kerti szivattyúk célja szintén a vízellátás biztosítása a családi házak körül. A segítségével könnyebbé válhat a locsolás, így a veteményesek gondozása is. A kerti szivattyú hordozható változatát akkor célszerű beszerezni, ha a gépet minden nap szeretnénk öntözésre használni. A hordozófüllel ellátott szivattyút a téli hónapokra vízmentesítve akár pihentetni is lehet. A szivattyú lapátokat étolajjal bekenve egyszerűbbé tehetjük a tavaszi első indítást. A beüzemelés előtt mindenképpen tanácsos megismerkedni a berendezéssel, ehhez kiváló lehetőséget nyújt a használati útmutató. Ha valaki bizonytalan a bekötés lépéseit illetően, az bátran kérjen segítséget a szakemberektől.

A megfelelő kerti szivattyú kiválasztásában a szakosított webshopok munkatársai is állnak a vásárlók rendelkezésére. Tőlük nem csak kérdezhetünk, de akár terméket is ajánlanak a feladat elvégzésére.

A Pedrollo EASYPRESS 2.2 szivattyúvezérlő

A Pedrollo híres és elismert márka a szivattyúk és a hozzájuk tartozó berendezések világában. A cég alapítója egy olasz üzletember volt, aki az első modelleket a vízhiánnyal sújtott területekre terveztette meg.

A Pedrollo Easypress nyomás kapcsoló nem csak arra képes, hogy a csap kinyitására és zárására irányítsa a szivattyút, de a szárazon futást is megakadályozza. Amikor a szerkezet vízhiányt érez a rendszerben, közbeavatkozik. A szárazon futás nem tesz jót a szivattyú motorjának, ezért mindenképpen el kell kerülni.

Mivel a Pedrollo termékeket sokan hamisítják, így, ha valóban minőségi berendezésekhez szeretnénk hozzájutni, megbízható webáruházból ajánlott vásárolni.

A mellékelt képen jól látható a termék kialakítása (a képet a Szivattyú Világ www.szivattyuvilag.hu weboldról mentettük le), és a főbb elemei. Ha az általunk beszerzett nyomás kapcsoló ettől eltér, ott érdemes szakember véleményét kikérni a valódiságról.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük