Tech

Mobilgarázs, a gyors megoldás az autód védelmére

Mindannyian szeretnénk autónkat a lehető legnagyobb biztonságban tudni, megóvni a káros környezeti hatásoktól. Az UV sugárzás, a savas eső, a jégeső, a fagy szépen lassan tönkre teszi szeretett autónk fényezését. Autódat könnyen és gyorsan, olcsón megvédheted, ha mobilgarázsban tárolod.

Mobilgarázs előnyei

Az építőanyag árak már így is az egekben vannak, a szakemberekre pedig minimum hónapokat kell várni. A mobilgarázs egyik legnagyobb előnye, hogy a legtöbb városban nem szükséges engedélyeztetni a telepítését, és néhány héten belül már használhatod is. Nincs szükség építőanyagra, nem kell kőművesre, ácsra, és villanyszerelőre,várni, hogy végre valahára elkészüljön az épület.

Mindössze egy megfelelő méretű alapot kell biztosíts neki, mely kellően sík és masszív, valamint a lábak biztos lerögzítését kell megoldanod. Másik nagy előnye, hogy lapraszerelten érkezik hozzád, amelyet szükség esetén a kiszállítást végző szakemberek össze is raknak helyetted. Többféle típusban, méretben, színben, egyedi igényeidre szabva is készülhet. Kérheted teljesen szigetelve, akár fűthetsz is benne. Nem csak mobil garázs lehet, de egyben akár műhely, tároló, szalon vagy üzlethelyiség is.

Hogyan válaszd ki a helyét?

Először is mindenképpen egy akkora helyet válassz, ahova elfér a mobilgarázs, amit szeretnél. Ügyelj arra, hogy lehetőség szerint ne legyen fák közvetlen közelében, hogy a gyökereik ne okozhassanak gondot a későbbiekben. Az alap elkészítésére szánd rá az időt, fontos, hogy megfelelő alapokon álljon a mobilgarázs.

A legjobb megoldás, ha a garázs alapterületét kb 15-20 centi vastag betonnal kiöntöd, ami alá egy megfelelő vastagságú sóderágyat készítesz. Ez garantáltan évtizedekig bírja majd a terhelést, könnyen tisztítható, nem árt a kerekeknek beállásnál és az egyik leginkább praktikus és esztétikus megoldás.

Ha nem betonoznál, kiváló megoldás lehet a térkő is a mobilgarázs alá. Ehhez már érdemes szakember segítségét kérned, ha nem vagy járatos a térkövezésben. A girbe gurba térkő nem túl látványos, és a beállást is megnehezítheti. Ha igazán olcsón akarod megúszni a garázst, a beton vagy térkő helyett le is murvázhatod az alapot, de arra ügyelj, hogy legalább 20 centi vastag legyen, és lehetőség szerint tömörítsd össze.

Akármelyik módszert is választod az alapozáshoz, mindig érjen túl a garázs valódi alapterületén, illetve gondoskodj arról is, hogy a garázs lábait le tudd rögzíteni. Ha nem rögzíted a lábakat, a garázs nem lesz kellően stabil. Mivel egy viszonylag könnyű szerkezet, elmozdulhat, sérülhet a komolyabb szelek hatására.

Mennyibe kerül a mobil garázs?

A mobil garázs jóval olcsóbb hagyományos társainál. Az árát befolyásolja, hogy milyen ajtóval szeretnéd, hagyományos kétszárnyúval, vagy billenőkapuval, illetve az is, hogy hány autót szeretnél benne tárolni, van-e valamilyen különleges igényed. Hatással van az árra az is, hogy mennyire szeretnéd szigetelni, milyen színűt szeretnél, illetve az, hogy összeszereled te magad, vagy rábízod a szakemberekre. Az induló ára nagyjából 260 ezer forinttól elérhető, amely egy hasonló méretű, hagyományosan épített garázsnak a töredéke.

Felejtsd el a hosszú ideig készülő, folyamatos karbantartást igénylő engedélyköteles garázsokat, vegyél te is mobil garázst!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük