Tech

Nagyon praktikus a kerti tároló ház

Ha igazán praktikus, sokoldalúan használható kerti tároló házban gondolkodunk, akkor mindenképp vastag falút válasszunk, ami jobban ellenáll a szélsőséges időjárásnak. Nyáron kevésbé melegszik fel, télen pedig nehezebben hűl le.

Ez fontos lehet, ha olyan dolgok tárolására szeretnénk használni, ami nem jól tűri a szélsőséges időjárási viszonyokat, például festékek, permetező szerek stb.

Harmóniában a természettel

A kerti tárolónkat, faházunkat mindenképp fából érdemes készíteni, hiszen ez van a legjobban összhangban a természettel, melegséget sugároz, nem olyan rideg, mint például egy fém konténer.

A fa mindig természetes és harmonikus hatást kelt. Jól mutat például a halastó melletti telkünkön, mint halászkunyhó, nem lesz környezetidegen.

A kerti tároló ház előnyei

Ha eldöntöttük, hogy a kerti tároló ház a kertben épüljön fel, akkor az év bármely szakában felépíthetjük, akár télen is, ha akkor van rá időnk. A fa univerzális építőanyag, kellemes az illata, jó benne a levegő.

Fala anyagának köszönhetően szellőzik, nincs benne fülledtségérzetünk a legnagyobb melegben sem. Allergiásoknak kifejezetten ajánlott a faházban való tartózkodás.

Csak arra kell figyelnünk, hogy fontos a megfelelő alap, ha ezzel még nem rendelkezünk, akkor a betonozás télen például nem elvégezhető. Ha lapra szerelt kerti tároló házat vásárolunk, akkor gyakorlatilag hulladékmentesen készülünk el vele, nem marad semmiféle törmelék, amit később össze kéne takarítanunk, elszállítanunk.

Egy kisebb faházat akár magunk is felépíthetünk – igaz, segítséggel könnyebb, – egy-két nap alatt végzünk is a munkával.

Egy modern tároló ház igen kedvező az ár-érték arányú. Hasznosságához képest viszonylag olcsó megoldásnak mondható, ha folyamatosan karbantartjuk, felújítást nem is igényel.

Ha nagyobbat szeretnénk, és úgy állítottuk fel, hogy van még hely mellette, akkor bővíthetjük is. Külsejét és belsejét is szépen dekorálhatjuk. Ha több házat helyezünk egymás mellé, akkor a köztük lévő rész fölé például féltetőt is tehetünk, ami alatt a tűzifánkat tárolhatjuk, vagy akár étkezhetünk is ott.

A kerti tároló ház belsejét érdemes lezárni. A közbiztonság már nem a régi, ezért mindenképpen arra kell törekedni, hogy értékeinket biztonságban tudjuk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük