internet
Tech

Milyen a jó WordPress tárhely?

Ha valakit érdekel a weboldal készítés – akár azért, mert szeretné létrehozni saját weboldalát, akár azért, mert hivatás-szerűen ezzel szeretne foglalkozni, – az biztos, hogy hallott már a WordPress-ről. Ennek az az oka, hogy ez a világon az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő tartalomkezelő és blogrendszere.

Vannak olyan tárhelyszolgáltatók, akiknél külön WordPress-re specializált tárhelyet lehet vásárolni.

Milyen is a jó WP tárhely?

A WordPress tárhely egyik legnagyobb előnye, hogy nem nekünk kell annak telepítésével foglalkoznunk, mert elegendő egy kattintás, és máris kezdhetjük vele a munkát, nekiállhatunk a szerkesztésnek.

Amikor tárhely szolgáltatót választunk, fontos tudnunk, hogy az adott szolgáltató hány százalék rendelkezésreállást tud biztosítani számunkra. A rendelkezésre állás sajnos nem zárja ki annak lehetőségét, hogy esetleg egy nem várt kieséssel találjuk szemben magunkat, azonban az nem mindegy, hogy a szolgáltatótól milyen biztosítékokat kapunk a szerződésben rögzített leállással kapcsolatban.

Ha a rendelkezésre állás 99 százalék, az egész jól hangzik. De számoljunk csak egy kicsit utána a dolgoknak. Ez a kedvezőnek tűnő 99 százalék a gyakorlatban azt jelenti, hogy heti viszonylatban akár másfél óra kiesés is összejöhet, hiszen egy hét az 168 óra, azaz tízezer perc, tehát ennyi ideig nem lesz elérhető weboldalunk.

Érdemes olyan szolgáltatót választani – természetesen, ha közel azonosak az egyéb feltételek – amely nem 99, hanem 99,9 százalékos rendelkezésre állást tud garantálni nekünk.

Biztonsági mentés

Sajnos a világhálón gyakran előfordulhatnak hacker támadások, ezért sarkalatos kérdés a biztonsági mentés megléte. A megfelelő biztonsági mentés megadja annak lehetőségét, hogy a weboldaluk eredeti állapotában való visszaállítása biztosítható legyen.

Az úgy nevezett SSL tanúsítvány megléte is alap, mert ez teszi lehetővé azt, hogy harmadik félhez semmiképp ne kerülhessen ki látogatóink szenzitív adata.

Céges levelezés

A szolgáltató kiválasztásánál ügyeljünk arra is, hogy olyat válasszunk, mely a WordPress tárhely mellé email tárhely nyújtását is biztosítja, ami lehetővé teszi a saját domainhez kötődő e-mail cím használatát.

Ezáltal céges levelezésünk profibb lesz, mintha egy sima e-mail rendszer használatával (Gmail, Freemail stb.) történne a hivatali levelezésünk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük