Életmód

Sikeres a svájci kampány az embercsempészek ellen

Már 6 hónapja futnak az alpesi országban a Hast du Eier, Freier feliratú plakátok és bannerek, melyeket a svájci központi bűnmegelőzési központ finanszíroz. A projekt célja, hogy felhívja az emberek figyelmét az illegális embercsempészet és a hozzá kötődő illegális prostitúció veszélyeire.

Az előzetes eredmények alapján a kampány jól teljesít, ezért újabb 6 hónapra meghosszabbítják a futtatását.

Svájcban komoly problémát okoznak az illegálisan tevékenykedő csoportok

Svájcban komoly problémát okoznak azok a szervezett bűnözői csoportok, melyek szegényebb országokból csempésznek be lányokat, hogy aztán illegális prostitúcióra kényszerítsék őket. Az áldozatokat gyakran online felületeken cserkészik be, ezért a mostani kampány hirdetései is feltűnnek az ilyen munkát ígérő felületeken.

A bannerekre kattintva a lányok a projekt honlapjára érkeznek, ahol felvilágosítást kapnak arról, hogy milyen veszélyekre számíthatnak, és hogyan kerülhetik el a bűnözők csapdáit. Az elmúlt fél évben több száz kattintás történt a hirdetéseken, és számos névtelen bejelentést is kaptak az illegális csoportok ellen.

Svájc a leggazdagabb németajkú országnak számít, ezért a szervezett bűnözés komoly erővel van jelen a térségben. Az egymással is versengő csoportok állandó problémákat okoznak, a svájci rendőrségnek pedig nagyon sok erőforrást kell szánnia az illegálisan dolgozó lányok felderítésére.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük