álmatlanság
Életmód

6 természetes gyógymód álmatlanságra, amelyek segíthetnek

Nem tud aludni. Kinyitja a telefont, és elkezdi görgetni a közösségi hálózatokat, vagy bekapcsolja a TV-t, hogy filmet nézzen. Mindkét ötlet rossz, mert az elektronikus eszközök által kibocsátott kék fény miatt még rosszabb hatással vannak az alvási mechanizmusokra.

Mit kell ilyenkor tenni? Hogyan lehet visszaaludni?

5 gyakorlat, amely segíthet az álmatlanságban:

Igyál egy pohár meleg tejet mézzel

Felejtsük el, hogy egy pohár bor segíthet. Az alkohol azt a hamis benyomást is kelti, hogy javítja az alvást és megkönnyíti az elalvást. Fennáll annak a veszélye, hogy éjszaka felébred, és nem tud újra elaludni. Alkohol helyett igyunk meg egy pohár meleg tejet egy kanál mézzel. Ez a természetes kombináció serkenti a szerotonint, amely természetes nyugtató az agy számára. Ezenkívül a tej és a méz serkenti a melatonin – az alváshormon – szekrécióját.

Győzd le a stresszt keleti gyakorlatokkal

A meditáció és a jóga serkentik az alvást és növelik a test nyugalmát, ellensúlyozva a stresszt. A speciális légzési technikák is hozzájárulnak a megnyugtatáshoz és az ellazuláshoz, így az alvás gyorsabban jön és egész éjszaka kitart.

Aludj menetrend szerint

Az elalvás könnyebbé válik, ha mindig ugyanakkor történik. Ha beosztás szerint dolgozol, és a nap különböző szakaszaiban fekszel le, akkor alvásproblémáid ott gyökereznek.

Ha részmunkaidőben dolgozik, de nem próbál időben és megközelítőleg ugyanabban az időben lefeküdni, az szintén rossz hatással van az alvásra. Próbáljon rendszeres menetrendet kialakítani, amely szerint lefekszik. Idővel a szervezet hozzászokik, és megtanul könnyebben elaludni.

Lazuljunk forró fürdővízben

Ha álmatlanságban szenved, vagy nehezen alszik el, próbáljon ki egy forró fürdőt angol sóval. Ellazít és alvásra késztet. Ezenkívül segít csökkenteni a stressz szintjét a szervezetben, ami az egészséges alvás további előnye.

Fogyasszunk gyógynövényes teát

Egyes gyógynövények képesek alvást serkenteni és ellazítani az idegrendszert. Próbáljon meg inni egy csésze gyógyteát egy órával lefekvés előtt. Erre a célra a legjobb gyógynövények közé tartozik a kamilla, a levendula, a citromfű, a golgotavirág, a menta.

Párologtassunk illóolajokat

Bizonyos illóolajok megfelelő módon és arányban felhasználva kényelmesen eljuthatnak az álomországba.

A legjobb éjszakai alvás természetes módja érdekében íme néhány illóolaj, amelyeket be kell építeni az esti rutinodba: Levendulaolaj, cédrusfaolaj, kamillaolaj, teafaolaj, bergamottolaj, szantálfaolaj.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük