Életmód

Ezt kell tudni a japán konyháról

Az ázsiai kultúra újabban hódít Európában. Az előző években rengeteg ember érkezett keletről Magyarországra is, amellyel nagyban hozzájárultak, hogy megismerjük az ő érdekes és változatos napjaikat. Sok magyar, ha valami exkluzívra vágyott, akkor csak ellátogatott egy japán étterembe, melyre az elmúlt években már számtalan lehetőség kínálkozott. De milyen is a japán konyha?

Főleg a zöldségek, a hal és a rizs dominál

A japán ételekben főleg a zöldségek, a hal és a rizs dominál. Ezekből az alapanyagokból készül a legtöbb ételük, melyek közül a leghíresebb a sushi (erről talán már mindenki hallott), de ezen kívül még sok más étel is készül a japán háztartásokban, amelyekből most bemutatunk néhányat.

Néhány kuriózum

Egy populáris étek a ramen, mely név egy tésztás húslevest takar; ezt általában szójával szokták ízesíteni, és lehet csípős is. Nagyon népszerű még a sukiyaki, mely sült marhahússzeletekből, zöldségből és tofufalatokból áll (általában ezeket fogyasztás előtt nyers tojásba mártják). Végül pedig egy igen elterjedt desszert: a mochi. Ez egy rizsből készült tészta, édességekkel megtöltve, néha babszósszal leöntve, majd gombóccá gyúrva.

Az evőpálcika használata se ijesszen el senkit, pár fogás alatt bele lehet jönni, addig pedig úgyis az ételek jellegzetes ízével leszünk elfoglalva!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük